Veckans bröd, onsdag 23/11, torsdag 24/11 och fredag 25/11

Pepparkaksdeg 60 kr för 350 g – med riktigt smör och ett fullkornsmjöl av kulturvete som ger en något nötig smak. Degen räcker till ca 2 plåtar med pepparkakor.

Innehåll: Finmalt fullkornsmjöl av VETE, socker, SMÖR, vatten, sirap, rapsolja, bikarbonat, kryddor

Mandelsnurror med saffran 23 kr – en saffransbulle fylld med mandelmassa och kanel.

Bakade på riktigt smör och mjölken kommer från Gunnarödsgård.

Innehåll: VETEmjöl, MJÖLK, SMÖR, MANDELmassa, socker, jäst, kanel, havssalt, saffran, ÄGG, pärlsocker

SurdegsVört 80 kr – ett traditionellt vörtbröd bakad på surdeg och nybryggd vört

Brödet innehåller: VETEmjöl, fullkornsmjöl av RÅG, nybryggd VÖRT, surdeg av RÅG, sirap, kryddor, salt

EmmerDinkel 60 kr – ett långjäst ljust formbröd som är underbart att rosta.

Brödet innehåller: Siktat mjöl av SPELT (DINKEL), vatten, mjöl av EMMER, havssalt, surdeg av RÅG och en gnutta rapsolja till formen.

Utlämning enligt följande:

Onsdag REKO-ring Röstånga kl 17.00-17.30

Torsdag Stationen i Röstånga från kl 17.

Fredag i brödlådan vid bageriet i Tibbaröd från kl 9 eller på Stationen i Röstånga från kl 17

Beställ genom att skicka ett mail till info@kultur.se senast onsdag kl 12. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren.

Brödsugen och kaksugen? Mina bakdagar fram till jul är onsdagar och fredagar samt varannan torsdag. Mer info finns på Kornkulturs facebooksida och www.kornkultur.se